Välkommen till Vega


Drygt 20 minuter från Stockholms innerstad bygger vi en helt ny stadsdel för 10 000 innevånare. Stadsdelen heter Vega och ligger i Haninge kommuns norra del. Samtidigt bygger vi en helt ny pendeltågsstation som också ska heta Vega.

Vega står för närhet och hållbarhet. Här kan du vara både klimatsmart och ekonomisk. Det är en av anledningarna till att Vega är populärt bland barnfamiljer. De första invånarna är redan på plats i Vegas västra del där utbyggnaden pågår för fullt.

3 300 bostäder i olika former av boende kommer att finnas här. Allt vävs samman med nya gator, cykel- och gångvägar, parker, torg och naturområden. Det finns plats för bilen men vi skapar särskilt bra förutsättningar för kollektivtrafik som buss och pendeltåg. Cyklarna får egna parkeringshus bekvämt vid den nya pendeltågsstationen.

För Vegas unga invånare kommer flera nya skolor och ett allaktivitetshus att byggas. Det byggs även förskolor och två har redan öppnat.

Vega ligger perfekt placerat för den som drömmer om ett inspirerade boende som har närhet till allt. Det är två kilometer till centrala Handen med  Haninge centrum och service av olika slag. Handelsplatsen Port 73 ligger inom gångavstånd. Det är också nära till natursköna omgivningar som friluftsområdet Rudan, Tyresta nationalpark och skärgårdspärlor som Utö, Dalarö och Huvudskär.

2019 är den nya pendeltågsstationen Vega färdig och då även en ny av- och påfart från väg 73

       
    Klicka för att se bilder från Vega.        
Karta_Vega        
Klicka här för att läsa mer om den nya pendeltågstationen i Vega
Aktuellt

Öppet hus den 18 april kl. 17.30 i Vegabaren

Spårarbeten vid Vega pendeltågstation

Helgerna den 20-22 april och 1-3 juni kommer spåren att stängas av och arbetet kommer att pågår dygnet runt. Enstaka arbetsmoment kan upplevs som störande.

Kontakt

Alex Barsati
Projektledare
Haninge kommun
08-606 89 96
alex.barsati@haninge.se

Haninge kommun, 136 81 Haninge. Besöksadress: Rudsjöterrassen 2, Tfn 08-606 70 00, Fax 08-606 89 10, haningekommun@haninge.se


Stäng
Stäng